Family Affairs

Mediation - Advocatuur - Coaching

Family Affairs

“hier en nu
op dit punt
sta jij

stil bij wat was
stil bij wat komt

op dit punt
sta jij
staan wij
je bij

met kennis
met kunde
met zorg
met elkaar

met hoofd
met hart
met woord
met daad

op dit punt
sta jij
staan wij
je bij

naar morgen
naar verder
naar nieuw
naar door”

Merel MorreDichter en tekstschrijver

Wat wij doen?

Wij zijn van alle markten thuis en kunnen dankzij onze ervaring goed inschatten hoe wij een zaak het beste kunnen aanpakken. Er is bij Family Affairs een aantal mogelijkheden:

Mediation

Zelf de regie houden, de uitkomst mede zelf bepalen en liever niet naar de rechter? Dan is mediation de aangewezen manier om op zoek te gaan naar de oplossing van het geschil.

Overlegscheiding

Overlegscheiding is een bijzondere vorm van mediation. In dit overleg werkt de advocaat in een team samen met de advocaat van de andere partner en een coach.

Advocatuur

Als mediation geen optie is, treden wij op als advocaat. Wij behartigen de belangen van een van partijen, waarbij wij altijd streven naar een zoveel mogelijk gezamenlijk gedragen oplossing.

Over Family Affairs

Wie zijn wij?
Family Affairs is een familierechtkantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. We werken in een team van drie advocaten en een secretaresse.
Gerichte aanpak
Bij Family Affairs staan wij voor een oplossingsgerichte aanpak. Aandacht voor emoties hoort daar altijd bij.
Teamwork
Bij Family Affairs staan wij voor een oplossingsgerichte aanpak. De combinatie van onze verschillende achtergronden en persoonlijkheden maken ons tot een ijzersterk team
Grip op je scheiding
Wij bieden samen met coachingsinstituut “Inzicht” in Rotterdam een compleet pakket aan voor begeleiding bij een (echt)scheiding, genaamd “Grip op je scheiding”.

Het kantoor is netjes, professioneel, maar niet te afstandelijk en te zakelijk. Dat bevorderde mijn veiligheidsgevoel. Ik ben altijd nerveus voor een gesprek, maar door de benadering van de medewerkers kalmeer ik sneller.

De prettige toon, in persoon en in de correspondentie, viel mij op. Het was geen koud en zakelijk heen- en weerschrijven.

Onze mensen

Family Affairs Small-15
advocate

Ellen Keijzerwaard

Mijn naam is Ellen Keijzerwaard en ik werk sinds 1994 met veel plezier als advocaat in Rotterdam, nadat ik eerst in de journalistiek en bij het parket van de Officier van Justitie heb gewerkt.

Mijn naam is Ellen Keijzerwaard en ik werk sinds 1994 met veel plezier als advocaat in Rotterdam, nadat ik eerst in de journalistiek en bij het parket van de Officier van Justitie heb gewerkt.

Al snel heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van personen- en familierecht. Ik werk als advocaat, mediator én rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Oost-Brabant. Daardoor kan ik mijn cliënten goed adviseren en hen bijstaan in het vinden van een goede oplossing voor alle betrokken partijen, bij voorkeur buiten de rechter om. Daarbij hebben belangen van de kinderen voor mij de hoogste prioriteit. Dat doe ik als advocaat voor één cliënt, maar ook voor beide partijen als bemiddelaar en als overlegadvocaat in een team met meerdere deskundigen.

Bij een zogeheten overlegscheiding werk ik in een team van deskundigen. Anders dan bij mediation (bemiddeling) hebben beide partijen bij een overlegscheiding ieder een eigen advocaat. De advocaat komt dan wel op voor de belangen van zijn of haar cliënt, maar heeft ook oog voor de belangen van de kinderen en voor de andere ouder.

Mijn lange ervaring als advocaat heeft mij geleerd dat een scheiding alleen goed kan verlopen als er over en weer respect is en er de bereidheid is om er samen uit te komen, hoe groot de problemen en het verdriet ook zijn.

Mediation en een overlegscheiding zijn altijd sneller, goedkoper en duurzamer dan een vechtscheiding. Een vechtscheiding kent alleen maar slachtoffers en om die reden zal ik er alles aan doen om zo’n vechtscheiding te voorkomen.

Als het ook jouw streven is om op een respectvolle en duurzame manier uit elkaar te gaan of een alimentatie of omgang te wijzigen, neem dan gerust contact met mij op. In een gratis kennismakingsgesprek van een half uur kunnen we dan de mogelijkheden verkennen.

Family Affairs Small-42
advocate

Saskia Braun

Voorheen werkte ik voor gerenommeerde kantoren, waaronder Wybenga|advocaten en Smeets Gijbels B.V. in Rotterdam. Daar heb ik ruime ervaring opgedaan in het begeleiden van complexe scheidingen van veelal (partners van) ondernemers en expats.

Voorheen werkte ik voor gerenommeerde kantoren, waaronder Wybenga|advocaten en Smeets Gijbels B.V. in Rotterdam. Daar heb ik ruime ervaring opgedaan in het begeleiden van complexe scheidingen van veelal (partners van) ondernemers en expats.

Ik vind het belangrijk te investeren in een goede samenwerking met mijn cliënten, zodat wij samen de strategie kunnen bepalen en tot een optimaal resultaat kunnen komen.

Mijn belangstelling gaat uit naar complexe (juridische) vraagstukken. Daarbij is het mijn drijfveer om op een zo efficiënt mogelijke wijze tot praktische en duurzame oplossingen te komen.

Vóór mijn studie Nederlands recht studeerde ik klassieke muziek aan het Rotterdams Conservatorium op het instrument dwarsfluit. De bevlogenheid, ijzeren discipline en creativiteit die ik toen heb ontwikkeld, komen goed van pas in mijn huidige werk.

Ik ben lid tevens bestuurslid van de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediator. Daarnaast ben ik lid van Jong Management Rotterdam en Businessclub V, een netwerkclub die is gelieerd aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Family Affairs Small-39
advocate

Marian Houwing

Sinds 1989 ben ik advocaat. Inmiddels sinds 15 jaren ook (geregistreerd MfN) mediator. Ik beschik over de nodige coachingskennis en ervaring.

Sinds 1989 ben ik advocaat. Inmiddels sinds 15 jaren ook (geregistreerd MfN) mediator. Ik beschik over de nodige coachingskennis en ervaring. Met veel plezier heb ik al vele cliënten begeleid naar een oplossing voor hun (juridische) problemen. Samen met mijn cliënten ga ik op zoek naar het beste resultaat met respect en aandacht voor de betrokken personen en belangen. Ook als deze belangen zakelijk zijn, bijvoorbeeld als er sprake is van een eigen onderneming. Altijd in overleg waar dat kan, met hulp van externe deskundigen of een procedure bij een rechter als dat nodig is.

Mijn interesse en aandacht is in de loop van de jaren steeds meer uitgegaan naar mensen die problemen hebben op het gebied van familierecht, daar ligt mijn focus. Ik sta naast mijn cliënten, luister goed naar hun wensen en help hen richting te geven aan een nieuwe toekomst. Ik zet daarbij mijn kennis en ervaring in. Geduld, een realistische blik en eerlijkheid zijn uitgangspunt. Ik hou van een praktische en creatieve aanpak. Mijn cliënten kunnen van mij coachende ondersteuning verwachten met hulp om weer beeld te krijgen bij hun stip op de horizon.

Bij mij is oog hebben voor de kinderen die betrokken zijn in het scheidingsproces van hun ouders erg belangrijk en ik geef de kinderen ook een stem in het proces. Ik help mensen in hun transformatie van ex-partner naar gezamenlijke ouder die handelt in het belang van de kinderen.

Scheiden is rouwen met alle emoties die daarbij horen. Het is belangrijk het scheidingsproces zorgvuldig te doorlopen. Soms is het daarbij nodig om tijd en ruimte te nemen of te geven om zo de relatie respectvol af te kunnen hechten. Ik kan mijn cliënten de kaders bieden die daarvoor nodig zijn.

Het is goed eerst een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo kan iedereen zien en ervaren of een goede samenwerking mogelijk is.
Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen? Bel me voor een eerste kennismakingsafspraak.

Op woensdagen werk ik niet op kantoor.

Family Affairs Small-16
secretaresse

Bente van Baaren

Bente van Baaren werkt sinds 1999 voor de advocaten van Family Affairs. Zij is de spil van het kantoor én het eerste aanspreekpunt voor onze cliënten.

Bente van Baaren werkt sinds 1999 voor de advocaten van Family Affairs. Zij is de spil van het kantoor én het eerste aanspreekpunt voor onze cliënten. Zij brengt de cliënten direct in contact met een advocaat of maakt een eerste afspraak voor een gesprek met een van de advocaten.

Onze cliënten ervaren de contacten met haar als prettig en respectvol. Uit evaluatie blijkt elke keer weer dat Bente van Baaren een belangrijke rol speelt in ons werk en in het contact met onze cliënten.

Family Affairs is een familierechtkantoor gevestigd in het hart van Rotterdam.

vFAS logo
VvCP logo
MfN logo

Gratis kennismakingsgesprek

Heeft u vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op.